Wie is Peter Wuyts

De kracht om te durven. Geef je dromen niet op!

Waarom je nooit angsten of uitdagingen je dromen in de weg mag laten staan!

Jij bent een zelfstandige ondernemer en je bent goed bezig maar toch zit je nog met enkele vragen:
Hoe kan je verder groeien?
Hoe kan je meer mensen bereiken?
Hoe kan je meer verdienen?
Moet je iemand in dienst nemen?
Hoe kan je weer meer tijd krijgen voor de dingen die ik echt graag doe?
Hoe kan jij jouw passie nog meer gaan beoefenen?
Hoe kan jij jouw klanten nog beter helpen en hen nog meer waarde geven?

Meerdere van deze vragen houden je bezig … ook s’nachts.

Misschien kunnen wij je helpen.

We bieden diverse workshops aan alsook trajecten op maat.

Zo hebben we onze LBL (Leveraged Business.Life) workshop waar je geleerd wordt om niet langer de slaaf van je onderneming te zijn en te stoppen jouw tijd voor geld te ruilen.. Verder gaan we daar je hele business in systemen gieten waardoor je onderneming niet langer alleen afhankelijk is van jou. De bedoeling is om uiteindelijk voor jou als ondernemer meer vrijheid te gaan creëren.

Onze Hero’s Journey workshop waar je je ideale klant gaat bepalen en zijn klantreis gaat uitschrijven. Je zal letterlijk in de huid van je klant moeten kruipen en ervaren wat hij ervaart als hij bij jou klant wordt. Op die manier kun je hem ook het beste aanbod doen en hem het best helpen. De hero’s journey is letterlijk het fundament van jouw marketing.

Het jaartraject alsook het 3-maanden traject worden volledig op maat gemaakt, afhankelijk van de behoeften, noden en wensen van de klant. Of je nu coach of trainer bent of een ander type van ondernemer, deze trajecten worden volledig op jou afgestemd zodat jij de nodige stappen kan gaan zetten om verder te groeien in jouw ondernemerschap.
We gaan in het traject zeer intens 1 op 1 met jouw samenwerken aan je onderneming.

 

Peter Wuyts

Ik ben Peter Wuyts en ik ben letterlijk tussen de groenten opgegroeid. Hierdoor zijn de eerste 20 jaar van mijn leven vooral met groene vingers ingevuld. Ik was zeker geen uitblinker in de lagere school, ik was verlegen en gesloten. Naast op het veld helpen en met de tractor rijden had ik nog een paar andere passies, vliegtuigen en Formule 1. Maar deze laatsten waren toen, laat ons zeggen, onbereikbare dromen. Verder had ik toen ook al een sterke band met computers. Ik had reeds een commodore 64 en ik droomde er toen al van om iets met 3D te gaan doen.

Ik ging dus tuin en landschapsarchitectuur studeren en zo tekende ik tuinen uit in 3D die ik nadien ook visualiseerde. Alleen vonden mijn lectoren begin jaren 90 dit maar een raar idee, tekenen doe je met potlood en papier … Maar ik ben het blijven doen, al heeft het me toen eerder punten gekost dan opgeleverd …

Uiteindelijk ging ik aan de slag in het tuinbedrijf waar ik mijn stage had gedaan. Maar na een jaar hard werken werd ik bedankt voor mijn diensten, reorganisatie noemen ze dat. Dit was voor mij een echte klap, dit was gewoon mijn leven op dat moment.
Na enkele maanden van de wereld te zijn geweest, kreeg ik een tip dat een bedrijf op de luchthaven van Zaventem mensen zocht. Ik ging solliciteren en 2 weken later was ik daar aan de slag, wow dit was zo cool! Werken rond vliegtuigen was echt de max en hierdoor ben ik zelf ook gestart met vliegen. Wie had dat ooit durven dromen? 2,5 jaar later kreeg ik promotie en zo ging ik op het hoofdkantoor van de vliegtuigmaatschappij werken waar ik vliegtuig handboeken en cursussen ontwikkelde. Hier kreeg ik het idee om zelf een flightsimulator te bouwen voor de opleiding van onze B757 piloten.

Om binnen het bedrijf nog verder promotie te kunnen maken, ging ik verder studeren, een soort van MBA maar dan op Bachelor niveau, waar ik mijn diploma met grootste onderscheiding behaalde. Toen kwam de kriebel om op mezelf iets te beginnen. In plaats van voor een bedrijf te werken, kon ik beter op mezelf iets starten en 3D oplossingen gaan aanbieden.

Zo startte ik op 1/4/2004 See3D.be, maar het bleek al snel dat men in België nog niet klaar was om 3D te gebruiken in bepaalde markten. Gelukkig vond ik in het buitenland klanten en kende mijn bedrijf de volgende jaren een hele mooie groei.
In 2012 zou het helemaal top moeten worden. Van de crisis had ik, in tegenstelling tot vele anderen, geen last dus alles was super! Maar plots, van het ene moment op het andere, ging het mis. 3 nieuwe projecten gingen niet meer door en een aantal bestaande klanten gingen zelf ook onderuit. En zo stond ik ineens met 1 voet op de rand van het faillissement. Ik stond letterlijk voor de keuze om terug een job te gaan zoeken of iets anders drastisch te gaan doen. Gelukkig was er nog 1 ding dat wel goed ging, de verkoop van standaard 3D tekenen software, SketchUp.

Ik volgde al enkele jaren een progressieve, Nederlandse internet marketeer. Hij was bezig met websites en hoe domeinnamen en links gevonden worden in Google. Dit interesseerde me en ik nam contact met hem op. Hij deed een voorstel om bij hem een online programma te volgen:” Hoe een online business op te bouwen”. De investering voor de cursus was een redelijke dobber maar ik nam me voor om er alles uit te halen en er alles aan te doen om er een succes van te maken om uit deze rotte situatie te geraken.
Toen mijn eerste website vruchten begon af te werpen, ben ik me meer en meer gaan verdiepen in het online marketing gebeuren en ben ik steeds blijven bijleren.
Van het online cursussen volgen, ben ik sinds 2014 live trainings gaan volgen en stelde ik mij het doel om in 2015 een high level mentor te nemen.
Ondertussen heb ik meerdere succesvolle websites en loopt dit allemaal vrij automatisch zodat ik terug tijd heb om andere dingen te doen. In 2013 had ik mezelf al voorgenomen dat wat ik het laatste jaar geleerd had, ik op een dag ook met andere ondernemers wou gaan delen.

Begin 2015 begon alvast spannend. Het jaar was nog maar enkele dagen oud en ik had al een afspraak voor een interview met een high level mentor. Het was een flinke investering en ook al zijn we uit een diep dal gekropen, het was toch even slikken. Maar uiteindelijk heeft dit het idee versneld om andere ondernemers te gaan helpen om hun onderneming en hun leven te gaan ondersteunen zodat ze verder kunnen groeien, zonder harder te moeten werken.

Hieruit is op 1/4/2015 het GroeiPlus (nu Leveraged Business Life) jaarprogramma ontstaan. Dit is een programma waar ik samen met enkele gedreven ondernemers, een jaar ga samenwerken aan hun ondernemingen en dit dan vooral om te zorgen dat ze de nieuwe vormen van marketing en ondernemen gaan toepassen maar ook door veel aandacht te spenderen aan het feit dat ze weer meer tijd voor zichzelf en hun familie krijgen, een andere uitdaging waar veel ondernemers mee geconfronteerd worden.
Dit doe ik uit eigen ervaring na meer dan 14 jaar ondernemen en met de kennis die ik de laatste jaren heb opgedaan en met succes heb toegepast.

In 2017 en 2018 heb ik het Story Guild Mentor jaar traject in Warschau gevolgd waar ik ben ondergedompeld in de wonderlijke wereld van storytelling en Hero’s Journey. Ook ben ik ondertussen officieel Story Guild Trainer. Ik geloof erin dat storytelling en het creëren van de hero’s journey, het fundament zijn van een goede marketingstrategie. Daarom help ik mijn klanten om deze voor hun te ontdekken en verder uit te werken maar het fundamentele werk moeten ze uiteindelijk zelf doen want niemand weet beter dan zij zelf wie hun ideale klant is en wat het beste aanbod is dat zijn die klant kunnen doen. Uiteraard worden ze hier door mij en mijn medewerker(s) in ondersteund en bijgestaan.

Peter Wuyts