5 Tips, die maar 5 minuten tijd kosten voor een goede start van je dag!

Wanneer we ‘s morgens wakker worden, zouden we allemaal graag een geweldige dag vol inspiratie, groei, en gelach hebben … niet?

Gelukkig kunnen we bepalen hoe onze dag er zal gaan uitzien, door de manier waarop we onze ochtenden beginnen.

Als je wakker wordt, kun je in plaats van te grijpen naar een koffiekoek en een kopje koffie, de dag met aandacht en volle bewustzijn aanvangen door het toepassen van enkele eenvoudige praktijken? Het duurt slechts vijf minuten om de volgende dingen te doen, en het beste deel is, deze praktijken kunnen een wereld van verschil maken in wat voor soort dag je voor de boeg zal hebben.

Hier zijn 5 dingen die je kunt doen in slechts 5 minuten tijd maar die je hele dag beter zullen maken:

  1. schrijf in je Dankbaarheidsdagboek.

Tal van studies hebben de voordelen die voortkomen uit het uiten van dankbaarheid reeds aangetoond. Enkele van deze voordelen zijn een groter gevoel van welzijn, een beter immuunsysteem, een positievere kijk op het leven, meer energie en betere relaties met anderen.

Het duurt maar een paar momenten ’s ochtends om op te schrijven waar je jezelf dankbaar voor voelt. Dit zal de weg effenen voor het positieve, een mooie dag zal zich voor jouw ogen ontvouwen. Het leven reageert onmiddellijk op je energie, dus hoe meer positieve vibes je erin steekt, hoe meer er terug naar je toe zullen komen.

Je hoeft niet alle belangrijke dingen waar je jezelf dankbaar voor voelt op te schrijven  – zoals het vermogen om te lopen, te zien, te lachen, te knuffelen, of te ademen. Schrijf op wat je in je hart voelt en kijk hoe jouw wereld zal veranderen als jij je dankbaarheid uitbreidt.

  1. Beoefen positieve affirmaties.

Positieve affirmaties uiten of schrijven is eigenlijk gewoon een zin die jouw kracht geeft. Zoiets als “Ik ben in staat om mijn gedachten te vervullen met wat ik wil” of “Ik hou van mezelf” vormen een positieve bevestiging.

Natuurlijk kun je de uitdrukking aanpassen aan jouw persoonlijke voorkeuren en overtuigingen maar zorg ervoor dat je die bepaalde zin een paar keer in de ochtend tegen jezelf gaat herhalen. Je kunt er jezelf gedurende de dag ook aan herinneren om het vers in je geheugen te houden en de energie te laten stromen.

  1. Stretch jezelf.

Niets voelt beter aan dan wanneer je in de ochtend uit bed komt en die strakke spieren en gewrichten los kan draaien. Het neemt slechts vijf minuten tijd om je lichaam lenig te krijgen en klaar te maken voor de dag die eraan komt, daarenboven, stretching houdt je lichaam gezond en scherpt je geest.

Je hoeft niets bijzonders of ingewikkeld te doen – doe gewoon een paar eenvoudige bewegingen zoals met je handen naar je voeten reiken en je tenen proberen vast te nemen, enkele rugbewegingen doen, of zelfs een paar yoga houdingen, het helpt je om je klaar te voelen voor de dag.

  1. Maak een smoothie.

In de ochtend hebben we de neiging om naar iets snel en eenvoudig te grijpen als ontbijt, zodat we snel de deur uit kunnen om aan onze hectische, drukke dag te beginnen.

Hoewel, met een beetje meer moeite, kun je voor jezelf een eenvoudig ontbijt maken. Op deze manier weet je precies wat er in je ontbijt zit, je kunt geld besparen, en daarenboven, iets wat je thuis maakt zal over het algemeen meer voedingwaarde hebben dan een fast food maaltijd of iets dergelijks. Al wat je nodig hebt voor een smoothie zijn een paar van jouw favoriete groenten en fruit, wat water of plantaardige melk en een blender.

Het is misschien een beetje werk om het fruit te snijden of de schil eraf te halen maar je zult een gezond, voedzaam ontbijt hebben, dat je mee kunt nemen en dat je energie voor een hele dag geeft.

  1. Lachen.

In onze overdreven serieuze samenleving, die zo sterk gericht is op productiviteit en consumptie, zouden we soms in het midden van dit alles, vergeten om te lachen.

Lachen houdt ons gezond, het versterkt je immuunsysteem en het geeft ons gewoon meer energie om door te gaan in het leven. Lachen helpt ook om ons te verbinden met anderen, dus vergeet bij het aanvangen van je dag niet te lachen!

Bekijk een grappige YouTube-video, speel een beetje met je kinderen of maak een grappig gezicht in de spiegel. Doe wat nodig is om jezelf te laten lachen, want hoe kun je echt een slechte dag hebben als je deze aanvangt met een glimlach ?!

 

Hoe start jij je dag?

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin
Peter Wuyts
 

Klik hier om een reactie achter te laten 0 reacties