Een ondernemers Imperium bouwen?

7 essentiële kwaliteiten die je nodig hebt voor het bouwen van een ondernemers Imperium.

De rijkste mensen ter wereld bereikten deze status niet per ongeluk. Hier worden 7 manieren beschreven over hoe 6 van hen hun imperium opgebouwd hebben.

Je staat verwonderd hoe ‘s werelds rijkste mensen hun imperium gerealiseerd hebben. Ze kunnen zich meerdere huizen veroorloven, auto’s kopen en andere luxueuze spullen, waar de gewone mens enkel maar kan van dromen. In sommige gevallen wordt deze rijkdom via erfenis doorgegeven maar velen onder hen zijn self-made miljonairs. Deze rijkdom kwam voor hen echter niet zomaar uit de lucht vallen.

Ze werkten ervoor en pushten zichzelf hun hele leven tot het uiterste om dit te kunnen bereiken. Maar wat opvalt, is dat deze super succesvolle mensen verschillende zaken met elkaar gemeen hebben. Deze gedeelde ervaringen gaven vorm aan het leven van deze ondernemers en zorgden uiteindelijk voor hun financieel succes: hoe een ondernemers Imperium bouwen?

Zij deden het anders.

Hierover doet een citaat de ronde: “Ondernemerschap is gedurende een aantal jaren van je leven een leven leiden dat de meeste mensen niet willen om nadien een leven te kunnen gaan leiden dat de meeste mensen niet kunnen .” Maar dit is niet alleen van toepassing op ondernemerschap.

Als je meer rijkdom wilt verwerven dan de meeste mensen, zal je er ook harder voor moeten werken dan de meeste mensen. Je moet jezelf onderscheiden van de rest en je ook losmaken uit de menigte. Richard Branson, meervoudig ondernemer en multimiljonair, predikt regelmatig de waarde van “iets anders doen” en hij zegt dat je hiervoor uit de menigte moet stappen. Hij wijdt zijn succes voor een heel groot deel aan dit principe.

Zij namen risico’s.

Als je voorzichtige, conservatieve investeringen doet en je blijft het leven leiden waar je jezelf comfortabel bij voelt, zal dat ervoor zorgen dat je weinig stress ervaart in je leven maar het zal er ook voor zorgen dat je je eigen potentiële groei gaat verstikken. Mensen die bereid zijn om ingeschatte risico’s te nemen, presteren beter op lange termijn. Neem nu bijvoorbeeld Donald Trump (en vergeet even wat je weet over zijn pogingen voor het presidentschap).

Zijn publieke karikatuur even ter zijde gezet, hij is een succesvol en rijk zakenman met een miljoenen imperium. Maar hij is enkel en alleen zo ver geraakt omdat hij risico’s heeft durven nemen. Aan sommige van deze risico’s heeft hij zichzelf verbrand zoals toen zijn firma het faillissement moest aanvragen omdat er 3.5 biljoen dollar aan schulden was en toch heeft hij teruggevochten.

Ze hielden vast aan wat werkt.

Als het gaat over het opbouwen van een imperium, kun je niet zomaar alles opslokken wat er op je pad komt. Je moet gaan kijken naar wat je reeds verworven hebt en behouden wat werkt. Ook moet je de dingen die niet werken loslaten. John D. Rockefeller, een van de rijkste mensen die ooit geleefd hebben, paste een gelijkaardige strategie toe toen hij zijn Standard Oil Company imperium in de late jaren 1800 uit de grond stampte.

Je kan zeggen wat je wilt over zijn roofzuchtige praktijken en zijn monopolistische strategieën maar hij heeft verschillende nieuwe bedrijven en ondernemingen verworven en ondergebracht onder de Standard Oil koepel. Tevens gooide hij de verlieslatende ondernemingen of diegene die niet meer pasten binnen zijn visie er uit. Maar hij behield alles wat zijn imperium deed groeien. Hij is klein begonnen maar op deze manier heeft hij zijn enorm fortuin vergaard.

Ze bleven zuinig.

Zuinigheid is een strategie die iedereen kan toepassen. Een zuinige manier van leven is een goede strategie om ervoor te zorgen dat je uitgaven niet hoger zullen zijn dan je inkomsten, of je nu moet rondkomen met een minimumloon of kan genieten van een miljoenen portfolio. Neem nu bijvoorbeeld de extreme zuinigheid van miljonair Boone Pickens. Pickens onderzocht elk detail van zijn boodschappenlijstje minutieus en betaalde enkel cash voor zijn regelmatige uitgaven.

Dit is niet het beeld dat de meeste mensen van het miljardairdom voor ogen hebben maar het is wel een gewoonte die hem in staat stelde om dat punt te bereiken (en het zorgt ervoor dat hij op deze manier alles kon behouden).

Ze hielden vol.

Het zou nalatig zijn om Steve Jobs niet te vermelden, die  aan het einde van zijn leven bijna 11 biljoen dollar waard was.

Na een korte trip naar de top van Apple, werd Jobs ontslagen als CEO van zijn eigen bedrijf. Dit zou vele mensen mentaal verwoest hebben maar Jobs daarentegen richtte een ander bedrijf op “Next”. “Next” was ook geen onmiddellijk succes maar Jobs bleef volharden en innoveren ondanks vele tegenslagen.

Uiteindelijk werd hij terug verwelkomt bij Apple, dat zich dat moment in een hevige strijd bevond, en maakt van Apple de mastodont die het vandaag de dag is.

Ze leerden uit hun fouten.

Iedereen maakt fouten maar alleen diegene die leren uit hun fouten, zorgen ervoor dat die fouten niet meer gemaakt worden. Neem nu Bill Gates, een van de rijkste mensen op deze planeet. Zijn eerste bedrijf was niet Microsoft; het was een opstartend bedrijf dat Traf-O-Data noemt, welk uiteindelijk op de fles is gegaan wegens het gebrek aan een vooruitziend plan en een gebrekkige uitvoering.

Maar Gates hield vol en volhardde in de opstart van een nieuw bedrijf maar hij leerde ook uit de fouten waardoor zijn vorig  bedrijf gefaald had. Hij paste deze lessen toe op zijn nieuwe bedrijf “Microsoft” en van dan af kennen we het verhaal …

Ze stellen doelen.

Doelen zijn in theorie heel eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is het creëren van een visie over waar je naartoe wilt en actief moeite doen om daar te geraken. 80% van de rijksten der aarde stellen doelen voorop, in tegenstelling tot slechts 12% van diegene die in armoede leven.

Doelen maken een groot verschil in je leven, ze inspireren je, ze moedigen je aan, ze belonen je en helpen je om bepaalde acties beter te plannen. Ze veranderen bepaalde ideeën in concrete, tastbare vormen.

Als je zelf een imperium van rijkdom wenst uit te bouwen, kunnen deze 7 stappen je helpen om dit te verwezenlijken. Maar vergeet zeker punt 1 niet, je zal jezelf moeten onderscheiden door anderen niet blind te volgen. Zorg voor je eigen weg, maak je eigen fouten en bouw je eigen imperium vanaf de grond.

Welke ondernemers imperium wil jij bouwen?

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin
Peter Wuyts
 

Klik hier om een reactie achter te laten 0 reacties