Hoeveel procent wil je groeien?

Hoeveel groei wil jij per jaar realiseren? Heel veel mensen zeggen: “5 of 10 procent per jaar, daar ben ik best tevreden mee”. Ik persoonlijk ben daar niet tevreden mee. Ik wil elk jaar mijn omzet verdubbelen. Ik kan begrijpen dat dit niet hetzelfde is in elke markt of in elke activiteit. In sommige gevallen zal dat net iets moeilijker zijn.

Het gaat uiteindelijk niet over hoeveel procent je wil groeien, want als je zegt dat je 15 procent wil groeien, dan zal je op sommige vlakken je prijs iets moeten doen stijgen en eigenlijk is een beetje meer omzet genereren niet echt je onderneming laten groeien. Dus zo lang je zegt: ik wil 5 – 10% groei hebben, dan hoef je weinig of niets te veranderen.

Als je daarentegen zegt, ik wil mijn omzet verdubbelen, dan gaan die dingen die je doet om 5 – 10% te groeien niet volstaan. Door elk jaar opnieuw te zeggen dat ik mijn omzet wil verdubbelen, dwing ik mezelf om dingen anders te gaan doen. Als je de dingen niet anders gaat doen, ga je nooit echt groeien. Je moet nieuwe technieken verzinnen, anders denken, andere marketingtechnieken gaan gebruiken om voor die verdubbeling te zorgen.

Nog straffer is zeggen dat je de omzet wil vertienvoudigen! In sommige takken is dit mogelijk maar dat wil zeggen dat je totaal anders moet gaan denken en totaal andere technieken zult moeten gaan toepassen om die groei te kunnen realiseren. Dus misschien al een plan voor volgend jaar: ga niet voor 5 of 10%, maar maak er het dubbele van. Dan zal je jezelf moeten forceren om anders te denken en andere dingen te gaan doen zodat je écht gaat groeien.

 

Nu wil je weten hoe ik er in geslaagd ben om al 3 jaar na elkaar mijn omzet te verdubbelen? Wel meld je dan zeker aan voor een van mijn online events zoals ‘De 25 inzichten van mijn succes’. Dan deel ik 25 inzichten welke ook jou leven en onderneming kunnen veranderen!

Meld je hier aan!

Hoeveel wil jij groeien in de komende 12 maanden?

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin
Peter Wuyts
 

Klik hier om een reactie achter te laten 0 reacties