Manieren om gezonder te worden ( ZONDER ENIGE echte inspanning )

Kook vaker en vries de extraatjes in.

Terwijl je toch bezig bent met het koken van eten, verdrievoudig het recept en je kan 2 volledige maaltijden invriezen voor een volgende keer. Wanneer je een keer geen tijd hebt om te koken hoef je geen fastfood te bestellen, je kan gewoon een maaltijd opwarmen. Dit trucje kan je ook gebruiken als een luie manier om gewicht te verliezen omdat je op deze manier niet echt hoeft te koken maar wel gezond kan eten. Het is vast ook veel gezonder dan wat je zou bestellen in een restaurant.

Ga slapen in je trainingskleren.

Wil je ’s ochtends gaan trainen maar vind je het moeilijk om in actie te komen? Als je wakker wordt in je trainingsoutfit en je hoeft enkel maar in je sneakers te glijden om aan de slag te gaan, zal het misschien makkelijker gaan. Dit is  best een luie manier om gewicht te verliezen.

Vertel zoveel mogelijk mensen dat je naar de sportschool gaat.

Hoe meer mensen die het weten, bijvoorbeeld door de sociale media, hoe meer jij je verantwoordelijk gaat voelen ten opzichte van die mensen. Je wilt niet dat ze zich in de steek gelaten voelen of dat ze je bellen en je een leugenaar noemen … Je hoeft echt niet veel extra te doen om dit te laten werken waardoor het een luie manier is om gewicht te verliezen.

Parkeer je auto verder weg.

Slechts een paar parkeerplaatsen verder van de deur zal je elke dag wat stappen extra geven. Dat beetje extra lopen opgeteld in de tijd, zorgt ervoor dat het een gemakkelijke, luie manier is om gewicht te verliezen.

Slaap meer.

Een van de meest luie manieren om gewicht te verliezen zonder iets te doen, is door meer te slapen.

Slaap tenminste 7 uur per nacht om gezond te blijven maar ook niet meer dan 8 uur per nacht. Onderzoekers hebben aangetoond dat zowel te weinig als teveel slapen, risicofactoren zijn voor obesitas.

Stretch terwijl je zit.

Nog een van die luie manieren om gewicht te verliezen is om verschillende spiergroepen te stretchen terwijl je aan je bureau zit of televisie zit te kijken. Knijp je billen en houd dit 8 vast, los en knijp weer. Je kunt dit herhalen voor je dijen, abs, etc.

Eet met je niet dominante hand.

Eet met je linkerhand als je rechtshandig bent. Dit is een andere eenvoudige manier om gezonder te worden. Het vertraagt de snelheid om het eten in je mond te stoppen. Trager eten kan je helpen om sneller een vol gevoel te krijgen.

Denk aan iets vies terwijl je een snack wilt gaan eten.

Hunker je tijdens een film naar popcorn? Stel je even een kakkerlak voor die over je popcorn kruipt en je verlangen verandert meteen! Zie je nu wel, er zijn veel manieren om gezonder te worden zonder er moeite voor te hoeven doen, zelfs al lijken deze methodes in eerste instantie een beetje vreemd.

Friemelen.

Zelfs kleine bewegingen kunnen uiteindelijk grote resultaten geven, plus, het zijn eenvoudige, luie manieren om gewicht te verliezen. Friemelen is beter dan stilzitten als het gaat om het verbranden van calorieën. Constante, lage activiteit, gedurende een lange periode is als duurtraining op een klein niveau.

Serveer je eten op blauwe borden.

Er zijn maar weinig voedingsmiddelen die we eten die van nature blauw van kleur zijn. Onze hersenen zijn geprogrammeerd om bepaalde kleuren van voedsel en eetlust met elkaar te gaan associëren. Groen, rood, geel, oranje en bruin komen vaker voor. Kleurstoffen als deze zijn meer aantrekkelijk voor onze speekselklieren dan blauw.

Stop met eten wanneer je geen honger meer hebt.

Na een Kerstmaaltijd voel je jezelf zo vol dat je nauwelijks nog aan de taart kan denken. Het is duidelijk dat je moet stoppen met eten voordat je het gevoel krijgt dat je overdreven vol gegeten bent. Denk na over honger op een glijdende schaal van het gevoel alsof je in 2 dagen niets gegeten hebt tot het gevoel na een Kerstmaaltijd. In plaats van te stoppen wanneer we helemaal vol zijn, is het beter om te stoppen met eten wanneer we geen honger meer hebben. Dit is een zeer eenvoudige handeling maar toch een gemakkelijke manier om gezonder te worden.

Eet hetzelfde wat je als ontbijt had, ook als lunch.

Is het je ooit al opgevallen hoeveel meer je eet van een buffet dan dat je thuis zou eten? Hoe meer variatie we in onze voeding hebben, hoe meer we de neiging hebben om te eten. Maak maaltijden saai en je zult er minder van willen eten. Bijvoorbeeld beperk je tot enkel soep als lunch gedurende een hele week. Het is misschien even wennen maar het is een gemakkelijke manier om gezonder te worden.

Eet van kleinere borden.

Als je naar een antiekwinkel gaat en je bekijkt daar de borden voor het diner, dan zul je zien dat de grootte van onze borden in de afgelopen 50 jaar is gegroeid. Wat wij vandaag een saladebord noemen, dat was de grootte van een normaal bord tijdens de jaren 1950. Hetzelfde geldt voor koffiekopjes, schalen en zelfs glaswerk.

Ga high tech.

Technologie wordt verondersteld om ons leven gemakkelijker te maken. Zo kunnen we vandaag de dag de hulp inroepen van een aantal apps op onze telefoon om ons op koers te houden. Je hebt apps voor gezonde voeding, lichamelijke activiteit, persoonlijke gezondheid en welzijn alsook apps om je te helpen met je mentale en emotionele gezondheid. Je kan push-notificaties opzetten als herinnering om actief te worden of om op schema met je dieet te blijven. Dit vergt weinig werk van jouw kant, waardoor het een echt luie manier is om gewicht te verliezen.

Draagbare digitale technologie, zoals de Fitbit verhoogt het bewustzijn van je actief niveau net als andere metingen van je gezondheid, zoals hartslag. Een studie wees uit dat hoe meer game -achtige fitness -technologie iemand heeft, des te groter de kans dat iemand ze regelmatig zal gebruiken. Zoek een apparaat waarmee je plezier kunt hebben en laat het al het werk van een persoonlijke fitness assistent voor je doen.

Geef iets anders de schuld maar niet je gebrek aan motivatie.

In een studie naar de redenen waarom mensen niet zouden kunnen oefenen, kwam naar voren dat zij die een externe reden aangaven zoals autopech of de sportschool die niet open was, meer geneigd waren om effectief te sporten dan zij die zeiden dat hun eigen gebrek aan energie of motivatie de schuld was.

Het lijkt erop dat als je jezelf niet te lui vindt om te sporten, je meer kans hebt om ook effectief de inspanning te maken. Verander je houding over oefening en je zult zien dat dit een van de beste manieren is om je gezondheid te verbeteren.

 

 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin
Peter Wuyts
 

Klik hier om een reactie achter te laten 0 reacties