Wil jij de reden weten waarom Portugal won?

Afgelopen weekend was het weer zover, het 62ste Eurovision Song contest, DE grootste liedjeswedstrijd in de wereld!
En dan vraag je je misschien af … wat heeft storytelling te maken met het songfestival. Wel, ALLES!

Ik zou het misschien nog straffer durven stellen, wat heeft het songfestival te maken met marketing? ALLES!

De intentie van de wedstrijd is mooi, alleen is het over de jaren wat misgroeid … Buurlanden-vriendjespolitiek is er altijd al geweest en dat zal er ook altijd zijn … Maar men probeert om dat wat te corrigeren …

Als je de meeste winnende liedjes van de laatste jaren bekijkt dan gaat het hier zeker niet over het mooiste of het beste liedje … Als je gewoon gaat observeren, zal je zien dat het vooral telkens “de uitzondering” is die wint. Veel landen sturen een typisch songfestival liedje, en een paar anderen durven wat anders te sturen. En weet je, die winnen dan meestal!

Maar misschien is er meer! En misschien was dat dit jaar wel heel duidelijk!
Bij het portugees liedje dat gewonnen heeft, zal je zien dat dit anders is dan alle andere liedjes. Wat ook opvalt is dat er maar twee meningen zijn. Je bent ervoor of je bent er tegen maar er is hier geen middenweg!

Maar er is misschien nog een andere reden waarom de jongeman van Portugal gewonnen heeft en dat is zijn STORY!
Salvador Sobral heeft een hartaandoening en wacht op een nieuwe hart. Dit spreek veel mensen aan. Is het medelijden? Nee, waarschijnlijk niet maar onbewust heeft dit vele mensen overtuigd om voor hem te stemmen.
Omdat onbewust het plaatje ook helemaal klopte … en dat is hetgeen een klant voor jou doet kiezen of voor iemand anders.

Het punt vandaag is dat we heel veel ondernemers zien die nu nog niet klaar zijn om hun story te vertellen en dit is oh zo belangrijk! Ze begrijpen ook vaak niet waarom ze het moeilijk hebben om mensen te overtuigen … Maar mensen houden mensen nu eenmaal van verhalen … TV, film, media, … Het nieuws zou niet bestaan als mensen niet verslaafd zouden zijn aan verhalen!

Lang geleden moest je echt wachten tot iemand je zijn of haar verhaal vertelde maar vandaag worden we echt overal omgeven met verhalen. En degene die een goed verhaal weet te vertellen, die krijgt de aandacht!

Wil je hierover meer ontdekken dan nodig ik je graag uit op mijn gratis online webinar nu vrijdag 19/5 om 15h: “10 ondernemers geheimen” die niemand je ooit verteld heeft.
Aanmelden via HIER

groeten,
Peter Wuyts

PS. Ontdek het belang van storytelling en wat de impact hiervan is op hoe jij vandaag mensen makkelijker en sneller kan overtuigen.
Meld je aan voor het gratis webinar van 19/5 om 15u:“10 ondernemers geheimen” die niemand je ooit verteld heeft. 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin
Peter Wuyts
 

Klik hier om een reactie achter te laten 0 reacties